Ordered today, delivered tomorrow!

Free shipping on all orders over €75,-

Your cart

Your cart is empty

Check out these collections.

Wat zijn de beste skisokken van 2023?

Wat zijn de beste skisokken van 2023?

 

Beste skisokken van 2023Goede technische skisokken kunnen een groot verschil maken tijdens jouw wintersport vakantie. Een kleine investering in de vorm van een paar kwalitatieve skisokken zorgt al snel voor meer comfort op en naast de pistes. Goede skisokken houden je voeten droog en warm en kunnen er zelfs voor zorgen dat je gemakkelijker in je skischoenen komt. Maar misschien wel de belangrijkste reden voor het kopen van goede ski- of snowboard-sokken is misschien wel het krijgen van een betere ski-techniek. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we je graag hieronder uit. 

Bootfitting en skisokken

Een betere techniek door goede skisokken?

Het is algemeen bekend dat elk persoon een andere type voet heeft. Bij het aanmeten van skischoenen bij de betere wintersport speciaalzaak wordt hier goed op gelet. De maat van beide voeten wordt opgemeten en er wordt gekeken naar het voetbed. Bij de bootfitters gebeurd dit door op een zacht kussen te gaan staan die rondom de voeten gevormd wordt. Dit voelt comfortabel aan rondom de voeten en geeft een goede beeld van het type voet van de wintersporter.

Voettypes voor bootfitting

Op basis hiervan kan de bootfitter een goede keuze maken mbt de skischoen. Nadat deze wordt aangetrokken wordt er gekeken naar pijnpunten of waar de skischoen het strakste zit. De skischoen wordt in veel gevallen nog verwarmd en er wordt een zooltje aangemeten. Vervolgens kan de wintersporter een keuze maken voor welke skisokken hij of zij moet gaan.

Poederbaas skisokken test

Poederbaas skisokken test

Binnen Poederbaas zijn we dagelijks bezig met het ontwikkelen van functionele wintersport accessoires die voor jou het verschil kunnen maken. Daarom zijn we gestart met de Poederbaas-skisokken-test met als doel voor elke type wintersporter de perfecte skisok te ontwikkelen. Daarbij hebben we 5-tal verschillende type wintersporters gedefinieerd waarmee je jezelf wellicht kan identificeren:

Recreatie skier/snowboarder: Degene die niet als eerste bij de lift hoeft te staan maar na een lekker ontbijt in de loop van de ochtend naar boven gaat. Na 2 afdalingen is het tijd voor een kopje koffie en de voorkeur gaat uit naar blauwe en rode pistes. Warme, droge voeten is van belang en de skisokken moeten vooral comfortabel zitten. Voor dit type wintersporter hebben we een mooie 2-pack skisokken ontwikkelt gemaakt van 75% acryl, 15% polyamide, 8% wol, 2% elastaan. Deze 2-pack skisokken zijn voorzien van een anatomisch gevormde voet, heeft een warmte isolerende badstof binnenzijde en is zelfs voorzien van schokabsorberende en beschermende vlakken en elastiek voor extra ondersteuning. 

Beginnende wintersporter die houdt van hard gaan: Je herkent ze wel. Die maat van je die voor het eerst mee op wintersport gaat maar eigenlijk al heel snel mee kan komen met de rest van de groep. Dit type wintersporter leert veel door te kijken naar andere skiers en is van origine vrij sportief ingesteld. Deze wintersporter heeft behoefte aan een goede basis kwaliteit waarbij de sokken wel voorzien moeten zijn van scheen protectie voor de comfortabele pasvorm en de lange lengte zodat ze net iets boven de skischoen uitkomen en je onderbeen goed beschermen. Voor deze skier hebben we deze skisok ontwikkelt die ok nog een verkrijgbaar is in leuke prints en kleurcombinaties. 

Ervaren wintersporter: Dit is degene die al een aantal jaren op wintersport gaat en overal goed naar beneden komt. Deze person voelt zich vertrouwd in de bergen en weet heel goed hoeveel verschil goed materiaal kan uitmaken. Voor deze wintersporter hebben we de technische merino skisok ontwikkelt in twee kleuren. Deze merino wollen skisok met compressie 1 zit strak rondom de voet en de kuit en zorgt voor een goede bloeddoorstroming. Dit gaat o.a. kramp en koude voeten tegen. 

Freerider of tour-skier: Deze ervaren wintersporters zijn op avontuur gegaan en houden van een uitdaging. De pistes laten ze steeds meer links liggen en ze begeven zich steeds meer buiten de pistes. Soms klimmen of touren ze een stukje naar boven zodat ze een nog mooiere afdaling kunnen maken. Dit type wintersporters heeft mede door het lopen, touren en klimmen veel wrijving in de skischoenen. Deze wrijving van de voet in de skischoen zorgt ervoor dat alles warm wordt. Dit kan resulteren in zweet voeten wat ten koste gaat van de afdaling omdat je meer op en neer gaat glijden in je skisok. Om dit tegen te gaan hebben we een skisok ontwikkelt die goed vocht door laat. We hebben daarom gekozen voor een bamboe skisok die ook nog eens zijdezacht aanvoelt aan de binnenzijde van je voet. 

Freeride skisokken

Ontbreekt er volgens jou nu nog een type wintersporter of skisok? Laat het ons dan vooral weten in onderstaande comments. Mocht je een van deze skisokken gekocht hebben en je bent enthousiast dan horen we dat natuurlijk ook graag. Fijne wintersport!

 

Previous post
Next post