Ordered today, delivered tomorrow!

Free shipping on all orders over €75,-

Your cart

Your cart is empty

Check out these collections.

Thermokleding van Poederbaas

Waar moet goede thermo-kleding aan voldoen?

Waar moet goede thermokleding aan voldoen?

Wintersport en kou gaan hand in hand samen. Wil jij het warm houden tijdens de wintersport vakantie dan is het van groot belang dat je je verstandig aankleedt. Thermokleding is daarbij een essentieel onderdeel van jouw kleding en kan zorgen voor een comfortabele wintersport vakantie. 

Waarom is thermokleding zo belangrijk tijdens de wintersport vakantie?

Een wintersport vakantie vier je hoog in de bergen waar de temperatuur vaak zakt tot onder de 0 graden. De regen die wij kennen verandert in sneeuwvlokken die er uiteindelijk voor zorgen dat we onze geliefde wintersport kunnen uitoefenen. Met enige regelmaat zakt de temperatuur nog verder wat ervoor zorgt dat je lichaam hard moet werken om alles op temperatuur te houden. Het dragen van thermokleding helpt hier enorm bij. 

Thermokleding draag je direct op de huid en zit nauwsluitend zodat het je lichaam goed warm kan houden. Goede functionele thermokleding creëert een ultradunne luchtlaag die de warmte goed vasthoudt en vocht naar buiten doorlaat. Dit zorgt ervoor dat je lichaam warm blijft en transpiratievocht naar buiten wordt afgevoerd.

Omdat elk lichaam anders reageert op kou en inspanning hebben we diverse thermo-sets gecreëerd waarmee we ook voor jou de ideale thermokleding hebben ontwikkelt. 

Welke thermokleding moet ik dragen voor mijn wintersport vakantie? 

Dat hangt af van de locatie, het moment van het jaar en de verwachte weersvoorspelling. Om het eenvoudiger te maken hebben we een 3-tal wintersport-weersvoorspellingen gedefinieerd die herkenbaar zijn voor jouw vakantie.

Thermokleding voor koude wintersport vakanties

Koude gure wintersport dagen in januari/februari: Denk aan de kerstvakantie of een wintersport vakantie in januari. Het is koud, snel donker, weinig zon en veel wind en sneeuw. Maar denk ook aan een winter-reis naar Antarctica, lapland of Noord-Noorwegen. Voor deze momenten hebben wij een thermo-set ontwikkelt die vooral is gemaakt voor het warm houden van jouw lichaam. De stof is iets dikker, zit strak rondom het lichaam en heeft veel stretch. De thermo-set die we hiervoor hebben ontwikkelt voelt comfortabel en warm aan en zou je het liefst dag en nacht aan willen houden. 

Heerlijke thermo kleding voor het voorjaar

Wintersport vakantie in het voorjaar. Speciaal voor dit moment hebben we twee thermo sets ontwikkelt. De eerste is een dunne thermoset in de kleur zwart die mede door de drop-needle-techniek in de stof vooral heel erg goed is in het afvoeren van transpiratie vocht. Doordat de stof dunner is is het ook een goedkopere thermoset om te produceren wat je terugziet in de prijs. 

Superior thermo kleding van Poederbaas

Ben je op zoek naar dezelfde eigenschappen maar wil je een thermoset je naast droog ook heel goed warm kan houden? Dan past de Superior thermoset beter bij jou. De Superior thermoset is gemaakt van 55% polyester, 35% polyamide en 10% elastaan wat een hele elastische werking geeft. Tevens is deze thermoset seamless genaaid wat ervoor zorgt dat deze nergens gaat schuren. 

Ben jij het type wintersporter die vooral op wintersport gaat voor de après-ski? Dan zijn deze thermo-sets met print voor heren en deze thermosets voor dames de perfecte combinatie voor jou. Met deze thermoset ben je de baas in de après-ski en de koning op de dansvloer. Deze thermo-sets vallen goed op en misstaan ook niet tijdens het ontbijt in het hotel. De functionaliteit is wat minder dan de Superior thermo set of de Technical thermo set maar ziet er qua kleur en print wel een stuk stoerder uit. 

 

 

Previous post
Next post