Ordered today, delivered tomorrow!

Free shipping on all orders over €75,-

Your cart

Your cart is empty

Check out these collections.

Welke muts past het beste bij mijn hoofd?

Welke muts past het beste bij mijn hoofd?

welke muts past het beste bij mijn hoofd?

Het is niet bekend hoe en wanneer de eerste muts is gemaakt. Wat wel bekend is is dat hoofddeksels gedragen werden gedurende de Romeinse tijd. Veel mensen droegen toen mutsen om hun hoofd te beschermen tegen de kou. Mutsen hebben van origine dan ook als doelstelling het hoofd warm te houden tijdens koude dagen. 

Vandaag de dag worden mutsen gedurende het hele jaar gedragen en is de functionaliteit (het warm houden van iemand zijn hoofd) naar de achtergrond verdwenen. Bij Poederbaas geldt dat overigens niet. Vanaf de eerste dag zijn wij gestart met het haken van kleurrijke wintersportmutsen die opvallen zodra ze gedragen worden. 

Inmiddels hebben we diverse beanies ontwikkelt die op verschillende manieren en momenten gedragen kunnen worden. Er zijn 4 verschillende muts-types ontwikkelt die allen een eigen pasvorm hebben. 

Arctic beanies van Poederbaas

De Arctic beanies zijn gemaakt van 70% polyester, 27% polyamide en 3% elastaan en het is onze meest zachte muts. De omslagband van de muts kan hoog of laag gedragen worden en doordat deze is gemaakt van polyester voelt die super zacht aan op jouw hoofd. Dat is meteen de reden dat we deze muts ook voor kinderen van 3 jaar en ouder hebben ontwikkelt.

Dames mutsen van Poederbaas

Met deze muts richten we ons met name op de vrouwelijke dame die gaat voor kwaliteit. Wat overigens niet wil zeggen dat heren deze muts ook niet kunnen dragen!

Heren mutsen van Poederbaas

De Royal Rib beanies zijn gemaak van acryl en is onze meest stoere beanie. We hebben deze muts al een aantal jaren in de collectie en waarderen de beanie met name om zijn perfecte ronde pasvorm. De structuur van de muts voelt wat ruwer aan en zelfs na intensief dragen en opbergen behoudt deze muts zijn natuurlijke vorm. Deze muts wordt veel gekocht door mannelijke rijders. 

Park Series beanies van Poederbaas

De Park Series beanies zijn wat langer en daardoor wat losser gedragen worden. Deze muts is erg elastisch en is gemaakt van elastaan. De ideale beanie om te dragen op en naast het fun-park. 

Kleurrijke handgehaakte mutsen

Onze kleurrijke handgehaakte mutsen zijn de reden dat Poederbaas bestaat. Deze mutsen zijn lange tijd gehaakt door de eigenaar en vervolgens door een aantal  (oudere) dames waren vervolgens een fleece-band met de hand aan de binnenzijde werd aangebracht. Deze gehaakte muts is een opvallende verschijning waarvan inmiddels ook een 2.0 variant is gemaakt.

Gebreide mutsen

Dit keer een gebreide muts met omslag die hoog of laag gedragen kan worden. Al deze mutsen zijn gehaakt van acrylwol.

Freeride beanies

De freeride beanie is gemaakt voor dingene die houdt van off piste skien of snowboarden. De avonturier die houdt van een uitdaging maar voor de afdaling wel verstandig een helm op zet en zijn favo-beanie wegstopt in zijn jaszak. Wij zijn fan, nu jij nog. 

Kids beanies van Poederbaas

Kids beanies konden we ook deze winter niet achterwege laten. We hebben gekozen om de heerlijke zachte Arctic beanies ook voor kinderen te ontwikkelen. Een stoer mutsje voor de kleine Poederbaasjes onder ons!

Previous post
Next post