Ordered today, delivered tomorrow!

Free shipping on all orders over €75,-

Your cart

Your cart is empty

Check out these collections.

Recap Young Capital NK Big Air Kitesurfen

Recap Young Capital NK Big Air Kitesurfen

Zandvoort, 13-okt-2023 

Afgelopen vrijdag was het zo ver en werd er eindelijk weer groen licht gegeven voor het Young Capital NK Big Air Kitesurfing in Zandvoort. Het was alweer 4 jaar geleden dat het laatste NK Big Air Kitesurfing werd gehouden dus de stoke was high! De reden dat niet elk jaar zo'n wedstrijd gehouden kan worden heeft te maken met de wind condities. Voor dit soort wedstrijden heb je harde wind nodig zodat de deelnemers een zo lang mogelijke hangtime hebben en hoogte kunnen pakken.

Crowdpleaser captured by Reinout Smit (watersportpics.com)

De wedstrijd vond plaats op het strand voor de Watersport vereniging wat een vast paviljoen is en daarmee de ideale uitvalsbasis. De voorspellingen waren perfect voor deze wedstrijd, in de ochtend zou de wind gaan gaan aantrekken en langzaam richting windstoten gaan van 40 knopen.

Cohan van Dijk wint het NK Big Air Kitesurfing

Wie waren de deelnemers?

Voor deze wedstrijd was alleen de top van de Nederlandse Kitesurf scene aanwezig wat ervoor zorgde dat een aantal atleten werd ingevlogen vanuit het buitenland. Rijders als Giel Vlugt en Zara Hoogenraad zaten op woensdag nog in Spanje waar ze deel nam aan de Full Power Tarifa en de 1e plek op haar naam zette. 

Ook Jan Zoon, de Nederlands Kampioen van 2019 was aanwezig op dit event en liet in zijn eerste heat meteen zien waarom we met hem rekening moesten houden. Zijn eerste sprong was meteen dik boven de 20 meter en daarmee zette hij een mooi statement richting de overige deelnemers. Cohan van Dijk, de nummer 2 van de Red Bull Megaloop moest echter nog starten en ook hij trapte 'm meteen goed op zijn staart. 

Gretha Zijlstra strijdt samen met zus Elsien Zijlstra voor het NK Big Air Kitesurfing

Zusjes Zijlstra

Je leest het goed. Deze twee Nederlandse kitesurf chicks startte ruim een jaar geleden met kitesurf wedstrijden en zijn sindsdien hard aan de weg aan het timmeren. Hun prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven en beide dames zijn dan ook gekwalificeerd voor het Young Capital NK Big Air Kitesurfing. Waar Gretha Zijlstra in Augustus nog uit een blessure kwam heeft ze mede dankzij veel uren in de sportschool mee kunnen rijden met de Fullpower in Tarifa en werd ze 4e op het Nederlands Kampioenschap. Haar gaan we beslist nog vaker terugzien op grote kitesurf wedstrijden. 

Elsien Zijlstra

Haar zus Elsien heeft de afgelopen jaren net als Gretha een enorme progressie gemaakt. In Tarifa werd ze nog 2e en moest ze Zara Hoogenraad nog voor laten gaan. Maar in Zandvoort was het erg close en wist ze voor Zara de 1e plek te pakken. Proficiat Elsien, knap gedaan!

Elsien Zijlstra wint het NK Big Air Kitesurfing

De winnaars van Young Capital NK Big Air Kitesurfing 

Livestream terugkijken? Klik dan hier!

Voor meer info verwijzen we je door naar de website van NK Big Air Kitesurfen

Previous post
Next post