Ordered today, delivered tomorrow!

Free shipping on all orders over €75,-

Your cart

Your cart is empty

Check out these collections.

Morgen gaat het NK Big Air Kitesurfen van start!

Morgen gaat het NK Big Air Kitesurfen van start!

NK Big Air Kitesurfen

YoungCapital NK Big Air: Morgen is het zo ver en komen de beste Kitesurfers van Nederland in Actie! 

Zandvoort, 13-10-2023 – Op vrijdag 13 oktober komen de meest getalenteerde kitesurfers van Nederland samen om de uitdagende wind en golven te trotseren tijdens het YoungCapital NK Big Air! Met achttien van de beste mannelijke en negen van de beste vrouwelijke kitesurfers uit Nederland, beloven we adembenemende stunts op hoogten van tientallen meters te zien. Degene die de meest indrukwekkende sprongen en trucs vertoont, waarbij hoogte, stijl en controle samenkomen, mag zichzelf kronen tot de YoungCapital Nederlands Kampioen Big Air 2023. Deelnemers zullen alles geven, het ultieme recept voor de meest spectaculaire beelden tijdens deze extreme weersomstandigheden! 

Hoe werkt de wedstrijd?

Tijdens het evenement varen de riders in groepjes van 2 of 3 in een heat tegen elkaar. Er zijn 4 juryleden die iedere rider beoordelen op basis van een uitgevoerde trick. Deze score komt bij de riders op het water binnen op een Apple Watch zodat ze kunnen bijhouden hoeveel punten er zijn gescoord. De beste 2 van de 5 uitgevoerde sprongen tellen mee voor de totaalscore. De beste rider van elke heat gaat rechtstreeks door naar de volgende ronde. De verliezer heeft een tweede kans in een tussenronde. 

Young Capital NK Big Air kitesurfen

De wedstrijd zal live uitgezonden worden op het YouTube kanaal van Spacex Kitesurfing: https://youtube.com/live/cEJdp1FdHCU?feature=share 

 

Onder de wereldtop behoren veel Nederlandse kitesurfers en het is dan ook geen verrassing dat deze dag gevuld zal worden met ongelooflijke acties. Bekende namen zoals de huidige Nederlandse kampioen Jan Zoon en het opkomende talent Jamie Overbeek staan klaar om indrukwekkende stunts te vertonen. Ook in het vrouwentoernooi zijn er meerdere wereldklasse deelneemsters, zoals Zara Hoogenraad en Elsien Zijlstra.

 Harde wind zorgt voor de perfecte omstandigheden voor het NK Big Air Kitesurfen

Praktische informatie  

  • De toegang is gratis. 

  • Parkeren op de boulevard of P. De Zuid 

  • Vanaf 10:00 uur starten de dames. 

  • Rond 12:00 starten de mannen 

  • Vanaf 14:00 beginnen de kwart en halve finales 

  • 15:30 finale dames en heren 

Locatie

Watersportvereniging Zandvoort 10:00 uur
Boulevard Paulus Loot 1-Z, 2042 AD Zandvoort 

 

Previous post
Next post