Ordered today, delivered tomorrow!

Free shipping on all orders over €75,-

Your cart

Your cart is empty

Check out these collections.

Pien Bierens tijdens het Freestyle mogul skien

Freestyle mogul skien, hoe werkt dat?

Deze winter volgen we Pien Bierens, fanatiek freestyle mogul skier die afgelopen seizoen 5e van Europa is geworden. Een knappe prestatie voor dit 20 jarige freestyle ski talent uit Noord-Brabant! 

Pien Bierens freestyle mogul ski atleet

Wat is freestyle mogul skien? 

Dit is een discipline in het freestyle skiën waarbij je zo snel mogelijk over kleine bultjes moet skiën (buckels) en hierbij twee schansen tegen komt waarbij je vervolgens een sprong uitvoert. Gedurende deze run word je beoordeeld op techniek, sprong en tijd.

Het is officieel een freestyle ski competitie die valt onder FIS Freestyle bond en heeft tevens 2 eigen wedstrijden binnen de Olympische Spelen. De singles en de duo wedstrijden. Het is een snelle spectaculaire competitie die leuk is om te volgen waarbij er veel wordt gevraagd van de atleten. De ski-techniek die gebruikt wordt is anders dan je gewend bent tijdens bijv. de reuze slalom. Om zo snel mogelijk te gaan wordt op de mogul (buckel) de knieën ingetrokken en vervolgens op het diepste punt weer uitgestrekt. Ook wel de 'tief-entlastung' genoemd die samen met een zo stabiel mogelijk bovenlijf moet zorgen voor een snelle afdaling. Vaak wordt er door de wedstrijd deelnemers ook geskied met kortere skistokken. 

 

Pien Bierens ready to drop in

Kan je in het kort vertellen wie je bent? Hoe oud je bent en wat je doet?

"Hoi, ik ben Pien Bierens (20) en doe aan freestyle mogul skiën. Dit staat ook wel bekend als buckel skiën. "

Waar komt de liefde voor sneeuw vandaan?

"Sinds ik 3 jaar oud was namen mijn ouders mij altijd al mee op skivakantie hier is mijn grote liefde voor sneeuw ontstaan. Ik heb dit altijd zo leuk gevonden dat ik dacht daar wil ik echt mijn sport van maken!

Waar komt de liefde voor freestyle mogul skien vandaan?

"De liefde voor het freestyle mogul skien is begonnen toen ik een jaar of 8 was, toen ben ik gestart bij de ski club Snowriders. Daarbij trainen we in de winter 2x per week bij Montana Snowcenter. Dat is een indoor skibaan in Westerhoven. Ook kregen we bij deze ski club de mogelijkheid om deel te nemen aan kids cup wedstrijden in het buitenland. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen, want hoe leuk is dat! Daar heb ik echt ontdekt hoe super gaaf de sport is, want in de echte sneeuw blijft toch het aller leukste!

En in de zomer trainen we 2x per week bij Aquabest. Daar ligt een waterschans waarop je heel goed nieuwe sprongen kunt oefenen voor het komende seizoen doordat je land in het water, want dat geeft toch net iets meer mee als sneeuw." 

Pien Bierens in de lift naar boven

Hoe ziet aankomend winter seizoen er uit?

"Aankomend winter seizoen zal ik veel in het buitenland te vinden zijn. We beginnen met een trainingskamp in Finland. Waarna ik een tijdje later te vinden ben in zweden voor een trainingskamp met aansluitend de eerste FIS wedstijd van het seizoen."

Daarna begint het Europa cup seizoen voor mij eind januari waarbij ik deel zal nemen aan de volgende wedstrijden:

3/4 februari -> Are, Zweden

10/11 februari -> Taivalkoski Finland

16/17 februari -> Jyväskylä, Finland

22/23 Februari -> Stockholm, Zweden

3/4 maart -> Airolo, Zwitserland

9/10 maart -> Megeve, Frankrijk

Druk seizoen! Op welke prestaties ben je tot nu toe het meeste trots?
"Afgelopen seizoen ben ik 5e overal van Europa geworden en heb ik deel mogen nemen aan het jeugd WK! Dat was echt heel gaaf!" 

Wat zijn je doelen voor aankomend seizoen?

"Steady finals en podium op de Europa cup!"  

Wat is je lange termijn doel?

"Uitkomen op de Worldcup wedstrijden. En het liefste zou ik daar natuurlijk ook resultaten willen behalen!!"

Wat weten we nog niet over je?

"Dat ik het liefste om 06.00 u in de ochtend in de sportschool sta voor mijn kracht en conditie trainingen."  

Hoe kunnen wij je volgen de komende tijd?

"Op Instagram en via Facebook!" 

Succes dit seizoen Pien, we gaan je volgen! 

Tnx!!

Previous post
Next post