Ordered today, delivered tomorrow!

Free shipping on all orders over €75,-

Your cart

Your cart is empty

Check out these collections.

VEELGESTELDE VRAGEN

1 LEVERING & VERZENDING

1.1 Wat zijn de levertijden?

Voor de meeste producten geldt: voor 22:00 uur besteld, is de volgende dag in huis. Echter zijn er ook producten met een langere levertijd. De levertijd wordt per product aangegeven. Ook rond de feestdagen doen wij er alles aan om je pakketten op tijd te bezorgen. Houd er echter rekening mee dat het door de drukte soms langer kan duren, bestel dus op tijd.

 

1.2 Wat zijn de levertijden van een custom beanie?

Afhankelijk van de drukte en het seizoen duurt dit doorgaans 2-3 weken. 

 

1.3 Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn €6,95 in Nederland en België. Je betaalt deze bijdrage voor het verwerken en afleveren van je bestelling. Bestel je voor €75,- of meer? Dan betalen wij deze kosten voor jou.

 

1.4 Wat als ik niet tevreden ben over mijn bestelling, kan ik deze dan retourneren?

Check de retourpagina voor de retourprocedure.

 

1.5 Hoe kan ik mijn afleveradres wijzigen?

Nadat je je bestelling hebt geplaatst, is het niet meer mogelijk om het afleveradres te wijzigen. Wij adviseren om eerst contact op te nemen met de bewoners van het adres waar het pakketje heen wordt gestuurd. Mocht dit niet lukken, kan je een mailtje sturen naar: info@poederbaas.com.

 

2 MUTSEN

2.1 Kan ik ook een eigen Poederbaas muts samenstellen?

Ja zeker, naast de standaard Poederbaas collectie is het ook mogelijk je eigen ‘custom made’ Poederbaas samen te stellen. Ga hier voor naar de custom made pagina.

 

2.2 Waar wordt een Poederbaas muts van gemaakt?

Bijna al onze beanies & headbands worden van acryl gemaakt. Onze caps worden van katoen gemaakt.

 

2.3 Hoe was ik mijn Poederbaas muts?

Kijk op de pagina van Maat & wasinstructies

 

2.4 Kunnen jullie mijn Poederbaas muts groter of kleiner maken als deze niet blijkt te passen?

Zorg ervoor dat je bij de bestelling van een custom made beanie je hoofdmaat opmeet (zie pagina Instructies) om dit probleem te voorkomen. We werken er vervolgens hard aan om ervoor te zorgen dat een Poederbaas past (zie pagina verkoop condities).

 

3 ANNULERING & BETALING

3.1 Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

Nadat je je bestelling hebt geplaatst, is het niet meer mogelijk om jouw order zelf te annuleren. Je kunt contact opnemen via info@poederbaas.com, als dit nog optijd is kunnen wij jouw bestelling nog annuleren. Anders kan je het product retourneren aan Poederbaas.

 

3.2 Is mijn online betaling veilig?

Uw online betaling wordt afgehandeld door Payment Service Provider ICEPAY. ICEPAY maakt het online betalen in deze webshop mogelijk door online betaalmethodes als iDEAL en PayPal aan te bieden en ICEPAY zorgt voor de afhandeling van uw transactie.